Dejt outfit

Intervju: Hur ska jag klä mig inför en dejt? - Mazilybloggen

Att träffas på nätet.

DATE OUTFITS - what happens after the first date?

Vi blandar observationer, trender, analyser och hoppas på att kunna ge dig nya insikter, skratt och några ord på vägen medan du letar runt i labyrinten. Intervju: Hur ska jag klä mig inför en dejt?

Intervju: Hur ska jag klä mig inför en dejt?

I timmar kan du stå framför spegeln och byta outfit efter outfit, och problemet blir ofta att ju fler kläder du testar desto svårare blir det att bestämma dig. Vad händer om jag svettas? Ska jag peacocka? Hur kan jag signalera intresse?

Outfits för dejter

För att försöka hjälpa alla fina dejtare som läser detta har vi på Mazily intervjuat Anna, en erfaren dejtare och modevetare. Välj något som representerar dig. Kläder i allmänhet är, eller kan bli, en förlängning av dig själv och hur du vill eller inte vill framstå.

Men det allra viktigaste jag tycker att du ska tänka på, är att välja något som du känner dig snygg i men framförallt bekväm i.

dejt outfit

Att vara bekväm är A och O. En annan sak som du kan tänka på är att klä dig efter tillfälle och att dina kläder ska vara hela, rena och fräscha.

Det här blir mycket lättare om du ger dig själv tid att planera. Det är — inte minst — påfrestande att slänga ihop något i sista sekunden och dessutom känna sig nöjd! Du vill inte heller riskera att hamna i tidskläm och låta dejten få vänta dejt outfit ge ett dåligt första intryck.

Stilexperten: Så klär du dig för första dejten

Beroende på vart ni ses eller vad ni ska göra så påverkas såklart klädvalet. Ska ni på restaurang eller promenad?

dejt outfit

Hur ser vädret ut den dagen? Men generellt kan man säga att ljusa färger som vitt och dejt outfit helst bör undvikas, eftersom det lätt kan bli missfärgat eller smutsigt om du har lite otur med bordsskicket eller andra missöden.

Se också upp för kläder som skaver på något vis, eller kläder som är trasiga. Sedan tycker jag dejt outfit du ska tänka till kring materialet. Ull, linne och bomull är material som andas bra vilket är en fördel om du är nervös inför din dejt, med risk för att du svettas och kanske börjar lukta lite. Polyester är exempelvis ett material som du ska försöka undvika. Akta dig också för att för tighta kläder på dig eftersom det är lättare att svettas i sånt!

Alla ser vi olika ut och olika kläder är mer eller mindre smickrande för våra figurer. Där får du nog känna efter bäst själv vad som klär just dig. Det finns några klassiska exempel som den att bruden bär vitt på sitt bröllop för att dejt outfit symboliserar oskuld, svart på begravningar och så vidare. Idag så lever vi också i ett ganska normativt samhälle där klädkoder ingår som en kategori.

Bara den grejen att du kan ha sneakers på klubben idag är ett dejt outfit på det. Men ja — en viss kodex finns fortfarande — så kommer du till middagsdejten i en trasig hoodie och smutsiga jeans så signalerar det troligen att din ambitionsnivå inte är så hög och din dejt kanske uppfattar det som att du inte är så intresserad.

Dejter är pirrigt och spännande, vare sig det är den första dejten eller om ni har setts förut. Det kan vara svårt att veta vad man ska ha på sig för någonting på dejten. Här kommer några tips! Dejt outfit beroende på typ av dejt Vad ska ni göra på dejten? Ska ni gå på en finare restaurang, gå på bio eller äta glass på ett mysigt fik vid vattnet?

Egentligen så tycker jag att man får klä sig precis dejt outfit man vill och jag älskar när folk uttrycker sig själva genom sin klädstil. Men är det mer att man klär ut sig till någon man inte är så skulle jag kanske avråda det. Dels för att det blir lite märkligt när du dejt outfit kommer lika extravagant vid förhoppningsvis nästa dejt.

Dels för att din dejt kanske känner sig obekväm om han eller hon dyker upp med mer sparsamma dejt outfit och du står där med tio rolex på armen á la dandy. Annas tips för bra dejt-oufits till olika tillfällen: Kaffedejten Här kan din look vara rätt så ledig. Som kille kan du exempelvis gå på en stickad tröja som ändå känns uppklädd, en snygg mockajacka och ett par sneakers. Ni tjejer kan också köra på stickat eller dating i horndal inte en oversized kavaj med en t-shirt och jeans till?

Nu när det blivit ordentlig höst så blir det mer tillåtet att bära lite gosigare kläder och dejt outfit på lager. Jag gillar när man jobbar med kontraster, typ i färg- eller materialval. Det gör din outfit intressant.

dejt outfit

Stick gärna ut med andra saker som en härlig röd färg på läpparna eller en stilig accessoar. Middagsdejten Det här sammanhanget är kanske mer formellt och därför kan du se över den där vetten och etiketten en extra gång. Men anpassa dig också efter vilken typ av restaurang det är som ni ska till.

Dejt outfit – detta ska du tänka på

Ju finare ställe, desto mer välklätt. Den vita skjortan passar till det tjusigare tillfället och om du tar med dig kavajen och känner dig överdressad, häng den nonchalant över axeln.

dejt outfit

Som kvinna är ju valen oändliga men dejt outfit även här på vart det är ni ska. Ett säkert kort är annars byxdressen, uppklätt, men ändå coolt och ledigt! Mysa hemma-dejten Här blir ju tyglarna lösare.

En Välkomponerad Outfit För Första Dejten

När vi är i privata sfären så blir inte koderna dejt outfit hårda och det finns möjligheter till en mer avslappnad klädsel. Så kör på något enklare men som fortfarande är snyggt och fräscht. Jeans och en schysst, avslappnad skjorta är ett stabilt tips här, kille som tjej. Dejt outfit kan du lägga dejta i hylte något extra om du vill, dejt outfit någon färg på naglarna eller smycken, varför inte en klocka?

Hoppas att de här tipsen blir till hjälp när ni ska klä er inför nästa dejt — lycka till!

Du kan vara intresserad